Szülésfelkészítő


A várandósság és szülés a csoda mellett, hogy új ember mosolyog a világra, család születik, lehetőség is arra, hogy a nők megtapasztalhassák női szépségüket, erejüket, ösztöneiket és nőiségük legmélyét. 

A felkészülés a szülésre megnöveli az esélyét annak, hogy a szülés a nő számára bátorsággal, magabiztossággal, lelkesedéssel, anyai erővel és örömmel teli legyen, valamint, hogy a szülés könnyebb, gyorsabb, biztonságosabb legyen!


Kedves kismama!

 Foglalkoztat, milyen lesz a szülés?

 Honnan fogod tudni, hogy elkezdődött a vajúdás? Meddig fog tartani?

 Fog-e fájni? Mennyire? Hogyan fogod bírni?

 És miután megszületett a kis kincs, milyen lesz az első nap?

 Esetleg némi félelem is van benned, félelem a fájdalomtól, félelem az ismeretlentől?

Ezen a Lamaze alapú, keresztény felkészítőn tájékozódhatsz, tanulhatsz, felfedezheted a szülés csodáját, gyakorolhatsz, felkészülhetsz nem csak a szülésre, hanem az újszülött első, kihívásokkal teli heteivel való megbirkózásra is!

Gyere el pároddal együtt, és választ kapsz kérdéseidre, aggodalmaidra.
 

Szó lesz

 • arról, hogy hogyan készülhetsz hatékonyan a szülésre - testileg, lelkileg, szellemileg,

 • a vajúdás és szülés élettani és lelki folyamatairól,

 • természetes fájdalomcsillapító, fájdalomkezelő módszerekről,

 • a félelemről és arról, hogy a méhösszehúzódások erejét hogyan fordíthatod a magad javára

 • a társ jelenlétének fontosságáról, illetve arról, hogy hogyan lehet ő hatékony segítő

 • anyává, szülővé válásról

 • és mindarról, ami foglalkoztat téged a szülés témaköréből, ami segíthet neked abban, hogy gyermeked születésének csodáját ne csak túléld, hanem megéld, és pozitív élményként kincse legyen további életednek.

Soron következő képzések

Mindezek mellett

 • felszítódik majd benned a tudat, hogy mekkora csoda részese vagy: kisbabád fog születni, és mennyire csodálatosan vagy megalkotva, hiszen minden képességed megvan arra, hogy meg tudd őt szülni, és ez a folyamat, amin ketten együtt átmentek még szorosabbá teszi kettőtök kapcsolatát

 • szakszerű, természetes szülést/születést pártoló ismereteket kapsz majd a vajúdásról és szülésről

 • megtanulod, hogy a szülés egy normális, természetes és egészséges folyamat, és nőként úgy vagy megteremtve, hogy tudjál szülni

 • megtanulod, hogyan működj együtt a testeddel úgy, hogy segítsd babádat a születésben

 • megtanulod alkalmazni a természetes fájdalomcsillapító technikákat (pozíciók, légzés-minták, relaxáció)

 • pároddal együtt készülhettek fel a nagy eseményre

 • hasonló élethelyzetben levő párokkal ismerkedhetsz meg és oszthatod meg tapasztalataidat, bizonytalanságaidat

 • felkészülten és magabiztosan tudsz majd szülni!

Lesz nevetés, családias hangulat, válasz a kérdésekre, játék, mozgás, figyelmes szempár és temérdek korszerű információ és gyakorlati tanács ill. praktika.

A tanfolyamon részt vevő apák megkaphatják (ha igénylik) az újszülött-gondozási igazolást (atestat de puericultură), mely kisbabájuk születése után 5 munkanappal meghosszabbítja 10 napos apasági szabadságukat (= összesen 3 hétig maradhatnak új kis családjukkal otthon). Ehhez visoznt szükséges, hogy a Gyermekágyas felkészítő min. 1 alkalmán is részt vegyenek, ami kifejezetten az újszülött-gondozásról szól majd.

 

 A felkészítő 5 alkalomból áll, hetente 1x találkozunk 2,5 órára. Ideális kezdet: 26. várandóssági hetet betöltve


  Helyszín: Marosvásárhely, Govora utca 2. szám


  A képzés ára: 350 lej / pár vagy kismama


  Oktató: Mărgulescu Melinda, okleveles Lamaze szülésfelkészítő, keresztény dúla és négygyermekes anyuka


  A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Ennek határideje 1 héttel a kezdőalkalom időpontja előtt.


 

 

Bővebb tartalom (szülés- és újszülött-gondozási felkészítő) rövidebb idő alatt, a saját otthonodból és részben a saját tempódban! .

Leginkább azoknak a babát váró anyukáknak, pároknak ajánlom, akik nem Marosvásárhelyen élnek, vagy már nincs annyi idő a szülésig, hogy a hosszabb felkészítőn (felkészítőkön) részt tudjanak venni. 

 

 Az ONLINE felkészítő 3 időponthoz kötött, élőben zajló alkalmat tartalmaz (ZOOM alkalmazás segítségével), és összesen kb. 7 órányi, három részre osztott videocsomagot.


  Helyszín: ONLINE = bárhonnan csatlakozhatsz!


  A képzés ára: 400 lej (33 000 Ft vagy 80 Eur) / pár vagy kismama


  Oktató: Mărgulescu Melinda, okleveles Lamaze szülésfelkészítő, keresztény dúla és négygyermekes anyuka


  A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Ennek határideje 1 héttel a kezdőalkalom időpontja előtt.

 

 

Ha marosvásárhelyi vagy környékbeli vagy, és szeretnéd, hogy személyreszabottan csak veled beszélgessek, négy- vagy (pároddal együtt) hatszemközt készüljünk a szülésedre, ez is lehetséges. 

Annyiszor találkozhatunk, ahányszor igényled. Jöhetsz te Marosvásárhelyen a Govora utca 2. szám alá, vagy jöhetek én hozzád haza. Ahogyan te szeretnéd. 

Költsége: az alapcsomag 6, személyreszabott órát foglal magába, és 800 lejbe kerül (+útiköltség, amennyiben én jövök hozzád). 


Keress meg, és megbeszéljük. :)


 

Nagy örömmel és izgatottan jöttem minden egyes alkalomra, és mindig gazdagon tértem haza. A hangulat nagyon családias volt. Lelkileg feltöltődtem, önbizalmat kaptam, elmúltak kételyeim, félelmeim, úgy érzem, bármire képes vagyok.

S.É.


Nagy izgalommal fogtunk neki ennek a kurzusnak, mert tudtuk, hogy nagy segítség lesz, főleg első babával. Felülmúlta elvárásainkat, többet is megtudtunk, mint amire számítottunk, és a jövőre nézve csak ajánlani tudjuk. Sokat tanultunk, és most már bátrabban várjuk a pillanatot, amikor világra jön a babánk, mert tudjuk, hogy egy megfizethetetlen kis csoda. Köszönjük a professzionális szintű oktatást, ami nemcsak oktatás volt, hanem szórakozás, kikapcsolódás heti szinten.

B.S.E.


Nagyon jól éreztem magam, és nagyon hasznosnak tartom édesapaként ezt a képzést, mert így most sokkal inkább tudok együtt érezni a feleségemmel, mint a képzés megkezdése előtt. Nagyon sok számomra új információt hallottam és sajátítottam el. Hati rendszerességgel járni a képzésre minket, mint házaspárt és leendő szülőket is összekovácsolt, még inkább ráhangolt a nagy napra, kisbabánk születésére. Nagyon tetszett a közvetlen, baráti, családias hangulat. Nagyon tetszett, hogy mindenen éreztem, hogy törekedtél minőségi anyagokat, eszközöket használni.
Nagyon nagy értékének tartom a képzésnek, hogy mindez egy keresztény légkörben, hangulatban, Istent dicsőítve történt meg.
Végezetül úgy érzem, hogy sokkal teljesebb férjnek érzem magam, és a szülés folyamatát, fogalmát még inkább Isten hatalmas csodájaként fogom fel, egy misztériumként.

A.I.


A felhívásban szereplő minden egyes pont igaz!!! Ezek nem csak ígéretek és csalogató mézesmadzag, hanem teljesen gyakorlatba ültethető, megélhető és átélhető. Örökké hálás leszek, hogy részt vehettem a felkészítőn, mert valóban Isten szemén keresztül láthattam a szülés-születés folyamatát, és ez átírt mindent; a vajúdáshoz társuló fájdalomérzetet is. A kedvenc bátorító mondatom a felkészítőről:Ez NEM fájdalom, ez erő! Isten mindenható! Ha netán nem a lelki oldala vonzana valakit a felkészítőre, akkor is nagyon bátorítom,hogy vegyen részt, mert kimindhatatlanul hasznos segítség mindaz, amit Melinda elmond az egyes témákkal kapcsolatban. És ismétlem, nem csak szép elméletek! Teljesen alkalmazható és megélhető. Két csodaszép szülésélményem van, ami BIZTOS, hogy nem ìgy lett volna, ha nem mentem volna el a felkészítőre. Szültem volna én is úgy, ahogyan láttam azt a kórházban az egyetemi időszak alatt. Bátorítalak, kedves gyermeket váró édesanya, hogy vegyél részt! 😊😊😊😊😊😊😊😊😊Isten áldjon babát-anyát-apát! Isten áldjon téged is Melinda.

Köszönöm, Arros Emília :)


Szombaton reggel megszuletett Zsofi kislanyunk egy viszonylag rovid vajudas utan. Meg szeretnem koszonni mindazt, amit a szulesfelkesziton Toled tanultam, nagyon nagy hasznomra valt, es sikerult testileg-lelkileg-szellemileg felkeszulnom a szulesre.

Egy frissen szült anyuka


Örökké bánnám, ha nem jöttem volna el. Köszönöm ezt a nyílt bemutatást, és a hitet, hogy igen, lehet szépen szülni. Ez után a két nap után szülni akarok, és tudom, hogy a legszebb élményünk lesz! 

B.


Hálás vagyok Istennek, hogy megismerhettelek, és részt vehettem ezen a felkészítőn. Bár sok kérdés forgott bennem, és kíváncsian jöttem el, úgy érzem, hogy megérte. Sok kérdésre választ kaptam, és nagyon jól éreztem magam. Rávilágítottál sok olyan pozitív és jó oldalára a szülésnek, amiről eddig nem tudtam, vagy rossz történeteket hallottam erről. Köszönöm, hogy kedves voltál, türelmes, ésválaszra kész. Külön tetszett a felkészítő interaktív része, a beszélgetés, a játékok. És köszönöm, hogy már az elején férjemmel is megkedveltetted a felkészítő tartalmát, módját, és így szombaton is velem jött. :)

D.J.


Új képet festettél a szülésről, most először örömteljesen, reményteljesen várom. Vágyom az Istenben történő szülésre, amelyben bizalom és szeretet van. Tetszett, hogy interaktív és színvonalas volt, főleg, hogy keresztényi. Isten igazságai hangzottak el, amelyek felszabadítottak gátakat bennem.

G.T.


Bizalommal és örömmel jöttem erre a felkészítőre, bár - hisz tudod-, nem ez lesz az első szülésem. De reménykedem, hogy ez lesz az első "teljes" szülésem. A felkészítő elkalmával sikerült beazonosítanunk azt, amit ezúttal jobban tehetünk. Bárcsak az első szülésünk előtt is részt tudtunk volna venni egy ilyen felkészítőn!

D.J.


Bizalommal és hittel telített szívvel távozunk, hiszen erőt kaptunk arra, hogy lelkileg fel tudjunk készülni a szülésre és a gyereknevelés első fázisára.

K.T.


Nagyon megnyugtató a hozzáállásod, a szavaid erőt adtak, és mindaz, amit feltártál új megvilásgításba helyezte a vajúdást, szülést, gyerekvállalást, illetve fogadást. És mindezt úgy, hogy rengeteg könyvet olvastam már úgymond a témáról. Mindazt amit ezekből nem kaptam meg, megtaláltam a felkészítőn: hinni és bízni magamban és a kisbabámban. Ezt köszönöm!

K.Zs.