Hívást kaptam. Belevágtam!


Hívást kaptam. Belevágtam!


  2019. január 26.

Rólam szól. Arról, hogy ki vagyok, és miért csinálom azt, amit. ;)

Végre elkészült a honlap! 😊

Mi is lehetne jobb első blogbejegyzés, mint arról írni, hogy miért foglalkozom én ezekkel a dolgokkal, hogy hogyan fogan és születik meg egy baba, és ez milyen hatással van az egyén, illetve a család életére. 😊

Gondoltam írok kicsit bővebben erről, mint amennyi a főoldalon olvasható.

Igen, 4+2 gyerekes anya vagyok. Négyet nevelhetek, kettővel pedig várom a találkozást majd a Mennyben. 😊

Egyetemi tanulmányaimat Kolozsváron végeztem, filológiát tanultam német-angol szakon, de tanárként nem dolgoztam, hivatásom másfelé kanyarodott. Mondhatnám, hogy a hívásra, hogy az új emberi élet körüli dolgokkal foglalkozzam, lányaink születése után válaszoltam, ekkor indultam el a dúlaképzés és szülésfelkészítővé válás útján, de igazából a fogantatás, fogamzásszabályozás témájával már jóval előtte elkezdtem foglalkozni. Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy a foganás és anyaméhen belüli élete egy embernek szent kellene legyen, és nem félelemmel, erőszakkal vagy éppen tudatlansággal tarkított.

A női ciklus csodája, az időről időre bennünk rejlő lehetőség az életre lenyűgözött, és a méhen belül kioltott élet borzalma pedig riasztott. Ezért nemcsak használója, hanem továbbadója is lettem (férjemmel együtt) egy olyan módszernek, ami az életet csodának és áldásnak tekinti, és minden mesterségeset fölöslegessé tesz. 😊

A szülés/születés témája természetesen saját gyermekeink érkezése kapcsán kezdett el komolyabban foglalkoztatni. Első gyermekünk 2008-ban született sürgősségi császármetszéssel Kolozsváron, ami nagyon megviselt, nemcsak engem, hanem Esztert is, kinti kezdődő kapcsolatunkat, sőt mondhatom egész kis családunkat. Miután sikerült kikászálódni a szülés utáni depressziós, kaotikus állapotból, elkezdtem az után kutatni, hogy milyennek lett megálmodva a szülés, mert azt éreztem, hogy ez, amit mi megéltünk, nem lehet az egyetlen módja, hisz ebbe nem sok áldás szorult. ☹

Kerestem a válaszokat, de sajnos saját magamon nem tapasztalhattam meg második gyermekünk, Réka születésénél a természetes szülést, csak egy másfajta mesterségeset, éspedig a programozott császármetszést. 2010-ben Csíkszeredában nem találtam olyan orvost, aki császármetszéses előzménnyel vállalta volna a hüvelyi szülés kísérését.

Tovább kutattam a szülés/születés útjait, módjait, és egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ha többet tudtam volna akkor, 2008-ban a folyamatról, lehet, hogy nem kerülök műtőasztalra, és az anya-baba kapcsolatunk sokkal szebben indul Eszterrel. 2011–2012-ben Augsburgban egy Biblia-iskolába jártunk, ahol megerősödött bennem a vágy, hogy segítsek a nőknek másképp nézni a szülésre és másképp szülni, mint ahogy én szültem: tudatlanul és kiszolgáltatva. Ahogy hazajöttünk Augsburgból 2012 őszén, „szembe jött” velem egy dúlaképzés. Isten válaszaként éltem meg, induljak el ezen az úton. Így 2012 őszén elkezdtem a dúlaképzést, a Dona Internationalnál, majd 2013-ben nekifogtam a szülésfelkészítő tréningnek a Lamaze Internationalnál, ahol 2014 tavaszán diplomáztam. Azóta dolgozom ebben a hivatásban.

Veszítettünk két gyermekecskét, spontán vetéléssel, majd szülhettem még kettőt, két fiút. 2015-ben Jonatán Joelt Kolozsváron hüvelyi úton szültem, és ez egy teljesen más tapasztalat volt!!! Majd 2017-ben Pétert elől fekvő méhlepény miatt programozott császármetszéssel Marosvásárhelyen.

Több mint 100 családot segíthettem már a szülés/családdá válás útján, és még vagy kétszer ennyinek adhattuk tovább a természetes fogamzásszabályozás Rötzer-féle tüneti-hőmérőzéses módszert.

Nagy öröm ez számomra, mert egy-egy tanfolyam vagy felkészítő után láthatom azt, ahogyan felragyognak az emberek. Látszik a szemükben a fény, hogy felfedeztek valamit, ami életet ad, bátorságot kaptak a nagy napra, és félelmeik helyét átvette a bizalom, lelkesedés és bátorság. Újra meg újra megfogalmazódik bennem, hogy ezért érdemes (!), és milyen jó, hogy ilyen szép munkám/elhívásom van!

A gyermek áldás. Annak szánta a Teremtő a fogantatástól életünk végéig. Akkor is, amíg pocakban van, akkor is, amikor születik, és akkor is, amikor féltőn gondoskodva mellette virrasztunk, és látjuk felcseperedni. Szeretném Isten erejével megtörni a félelmet, ami most a szülés/születés témája fölött uralkodik, Isten igazságait hirdetni, és megerősíteni a babát váró nőket, párokat olyan információk és gyakorlati tippek által, amelyek abban segítenek, hogy babájukat Isten örömében és jelenlétében hozhassák a világra, hisz a szülés/születés természetes, egészséges, szép; erőt, lendületet és örömet adó a csecsemőgondozáshoz és gyerekneveléshez!

Szeretném, ha a nők/párok megtapasztalhatnák azt a csodálatos ajándékot, amit Isten belerejtett a szülésbe, és ha minden baba igazi mennyei fogadtatásban részesülhetne születésekor.

Röviden tehát, hivatásomnak érzem:

Életet, áldást és örömet vinni oda, ahol ma az aggódás, félelem és gyötrelem uralkodik.

A családokat szeretném szolgálni az új élet várásának és születésének időszakában. 

Bemutatni nekik azt, hogy életük ezen mozzanatai szentek és áldottak lehetnek, hiszen a gyermekvárás és szülés egy csodálatosan kigondolt, megtervezett és tökéletesen működő folyamat az Isten elképzelésében, félelemtől és szenvedéstől mentesen!

Sőt, nem csak bemutatni szeretném ezt, hanem kézzelfogható segítség akarok lenni abban, hogy rátaláljanak az áldásra, örömre, szépségre, egymásra, Istenre akkor, amikor a foganás elősegítéséről vagy éppen elkerüléséről van szó, akkor, amikor beköszönt a vajúdás, vagy amikor újszülöttjük sírásával kétségekbe kergeti őket.

Szeretem ezt a hivatást! 😊

Ezt olvasta már?
  • No items avaliable